עמוד הבית חדשות מקומי חדשות מהארץ טורים תרבות אוכל תזונה וספורט רכילות נדלן תיאום תורים אינדקס עסקים קופונים
אוכל

צפו: הפחזניות של ספירית

במזג האוויר הסוער הזה, הדבר המתבקש ביותר הוא ריחות של אפייה בבית. בשביל זה דאגנו לכם למתכון נהדר לפחזניות שישאירו טעם של עוד

ספיר כהן-מדר | 12.12.2019 12:12

מתכון:

קראמבל:
50 גר קמח
50 גר סוכר חום
50 גר חמאה ( לפרווה – מחמאה )

פחזניות:
100 מל חלב ( פרווה – חלב סויה / מים )
100 מל מים
13 גר סוכר
2 גר מלח
90 גר חמאה(פרווה – 75 מל שמן / 90 גר מחמאה )
120 גר קמח

אפיה:
165 מעלות טורבו לא פחות מחצי שעה ( תלוי בגודל הפחזניה )

כמה דברים שצריך לשים דגש:

  • אסור אסור אסור לפתוח את דלת התנור לאחר שהכנסנו את הפחזניות אחרת תקבלו פיתה !
  • לשים את הביצים לאט לאט כי אם הבצק דליל מדיי לא ניתן להציל אלא אם נכין מסה חדשה ונערבב יחד שיסמיך .
    ולא בא לנו להכין הכל שוב מההתחלה 😓
  • אני מקררת את הבצק ע”י עירבוב במיקסר , זה לא חובה .ניתן להניח בצד עד שיתקרר .
  • את הקראמבל תכינו ממש בהתחלה כדיי לחסוך זמן .
    כי בזמן שאנחנו מכינים את הפחזניות הקראמבל מתקרר ומוכן לעבודה 👍
  • עשיתי עוד אפשרות בתבנית סיליקון -למשקיענים שבינינו..
    מקפיאים את הפחזניות למשך שעתיים לפחות מחלצים מהתבנית , שמים קראמבל ואופים מיד . יוצאת תוצאה מדויקת ומהממת לא פחות !
  • אם הכנתם את העיסה של הפחזניות ולא בא לכם לאפות אותם היום –
    תזלפו אותם , תקפיאו ותשמרו בקופסא אטומה. ואז כשתרצו לאפות פשוט להניח על התבנית ולתנור .
  • אם אפיתם פחזניות ולא בא לכם להשתמש בהכל אז אפשר להקפיא את הפחזניות ריקות עד חודש בכלי אטום. להוציא באותו יום שרוצים למלא – אתם לא תרגישו בהבדל מבטיחה.
  • אפשר לוותר על הקראמבל , לטעמי הוא מוסיף מרקם וטעם נוסף ולכן אני לא מוותרת עליו.